HUNDAR

Korad TjHFM Matong Knock on Wood "Dagny

Dagny är importerad från Holland och är nu korad och min tjänstehund. Hon är godkänd patrullhund för arbete i hemvärnet där jag är hundförare. Dagny har nu blivit mamma till kennel Kadangs första kull.

Kadang Assisting Aina "Aina"

Aina föddes i kennelns A-kull och kommer att stanna kvar härhemma. Hon är framåt och social och jag hoppas att hon kommer att utvecklas positivt.

Foto: Lena Holm

Hundar som inte är med mig längre

Korad TjHFM Bushbug´s Fox´s Sleech "Doris" 090626-220426

Doris var min tjänstehund i 10 år och pensionerades när Dagny blev godkänd patrullhund. Hon är föddes 2009 och vi gjorde så mycket tillsammans, många övningar med vårt insatskompani i hemvärnet, eftersök efter försvunna människor, kurser på tjänstehundskolan, tävlade DM för patrullhundar ett par gånger med bra resultat och mycket mer. Hon var förevisningshund på olika kurser och en helt fantastisk hund! Min klippa och arbetskompis, men på slutet trivdes hon bäst på sin bädd eller liggandes vid mina fötter. Åldern tog ut sin rätt och efter ett och ett halvt år på daglig smärtlindring och när hennes bakben inte fungerade bra längre och hon fick svårt att bajsa, så fick vi ta det värsta beslutet man som djurägare har ansvaret att ta. Hon blev nästan 13 år trots sina hälsoproblem.

Monstigens Red Gigolo "Gigo"

Gigo var min första australian cattle dog. Han föddes 1995 och blev nästan 14 år. Jag lärde mig massor av att träna  honom. Jag tränade Gigo i räddningssök och skogssök, lydnad, vallning mm. Tyvärr blev han inte godkänd räddningshund utan han fick vara gårdshund på gården där jag bodde, och hjälpa till med fåren. Han räddade livet på ett lamm som fastnat mellan några stora stenblock genom att ihärdigt skälla där, så att jag till slut gick dit och såg efter vad han ville. Han drog barnen i pulkan och följde med ut på ridturer.

LP1 TjHR Bourbon Bisquit "Skorpan"

Skorpan var min första hund, en liten border terrier som jag tränade upp till räddningshund. Hon föddes 1991 och blev 13 år. Vi tävlade ihop ett lydnadsdiplom och tävlade SM i räddning tillsammans. Hon var väldigt speciell och anledningen till att flera av mina bekanta skaffade border terrier.  

Korad Bushbug´s Hooked Up "Dennis"

Dennis hamnade hos mig lite oplanerat och var hos mig under sina första fem år. Han fick flytta till sin nya matte Hanna eftersom de passade så fantastiskt bra ihop. Jag får fortfarande träffa honom då vi bor i samma stad och tränar tillsammans ibland.