Nyheter / Blogg

2209 14

Nu har det gått en månad sedan jag skrev här sist. Det tar tid att ta hand om fyra busiga valpar! De växer hiskeligt snabbt och snart är de utflugna. I måndags åkte de bil för första gången, till Västerås för hörseltest. Det var väldigt glädjande att de alla fyra hörde på bägge öronen! Det är full rulle på valparna. De springer omkring i hela huset, eller utomhus när tillfälle ges. De kampar med varandra om leksaker och deras personligheter märks mer och mer. Dagny fostrar dem väldigt bra tycker jag.


220815

Valparna är ljuvliga! Nu har de öppnat ögonen och börjat gå omkring. De har också börjat busa med varandra. Nu har färgerna börjat komma fram och det är nog två blå och två röda valpar. Igår klippte vi de pyttesmå klorna och alla somnade i min dotters knä när hon slipade till alla små klor med en liten nagelfil för att de inte skulle vara vassa. 


220805

Valparna är här! De anlände natten mellan fredag och lördag förra veckan och Dagny är så duktig med dem. Det är en ren fröjd att sitta och iaktta dem i valplådan. Det blev fyra valpar, en tik och tre hannar. Först kände jag mig lite snopen att det inte blev fler valpar, men nu är jag bara fylld av tacksamhet över de aktiva fina valparna som växer och frodas här. Det enda tråkiga är att jag har fått ge negativt besked till flera jättebra valpköpare. 

Det verkar som om alla valparna blir blå till färgen. Tiken är "plain face", dvs hon har inga fläckar alls. Alla tre hannar har någon fläck, en har en fläck över ena ögat, en har en fläck på rumpan och en har en pytteliten fläck på kinden. Se några bilder till vänster.


220718

Nu börjar Dagnys mage bli riktigt stor och lägger jag händerna på magen kan jag ibland känna valparna som rör sig därinne. Det är så spännande! Dagny börjar bli tung och verkar tycka att det är onödigt att gå på promenad. Om jag tar fram spårselen eller skickar henne på ett uppletande, då är hon lika taggad som vanligt, men promenader är tydligen tråkigt och onödigt :-) Jag har fått in gissningar på antal valpar på allt från 5 till 8. Hur många tror ni hon får?


220627

Dagny är dräktig! Idag har vi tjuvkikat med ultraljud på Dagnys ena livmoderhorn och där fanns det minst tre "bebisbubblor". Det borde finnas någon i andra livmoderhornet också, så gissningsvis blir det nog en lagom stor kull valpar i slutet av juli.


220603

Nu har vi landat hemma igen efter en spännande resa till Tyskland. Jag lyckades planera in tiden för resan perfekt! Fem-tio minuter efter att vi anlänt var första parningen ett faktum! :-) Det blev parningar 3 dagar i rad, så nu är det bara att hålla tummarna! Det var väldigt trevligt att träffa Ace igen och alla andra trevliga hundar hemma hos Aces uppfödare. Bilden till vänster visar Ace och Dagny efter att de lekt och badat tillsammans i en bäck.


220518

Äntligen har Dagny börjat LÖPA! :-) Resan till Tyskland är bokad! Så spännande! Jag bjuder på en bild på en lycklig Dagny som hittat figurant på räddningssöksträningen.


220512

I tisdags var jag och Dagny iväg på träning, räddningssök med min "tisdagsgrupp" som i år har tränat ihop i 30 år, ända sedan jag gick räddningshundskurs med min första hund. Dagny var duktig på träningen, men hon har fortfarande inte börjat löpa... Suck! 

Härhemma håller vi annars på att anpassa oss till vår nya vardag där Dagny är ensamhund. Vi fick lov att ta farväl av Doris för ett par veckor sedan, så sorgen har varit tung.  Doris var en fantastisk hund och hon fattas mig! Det är ofattbart smärtsamt att ta det beslut man som hundägare måste ta ansvaret att ta när hälsan hos en gammal hund fallerar. Hon fick somna in lugnt, omringad av familjen och med magen full av leverpastej och köttbullar.


220422

I helgen började jag bygga en valplåda (se bild t v). Den blev jag nöjd med, men löpet lyser fortfarande med sin frånvaro! Det gäller att passa på när jag har tid, så att jag är förberedd när tiden för valpar kommer, förhoppningsvis om inte allt för lång tid...


220411

I fredags var vi på lydnadskurs igen och jobbade på att sända till rutan och början till fjärrdirigering. I helgen var det minst sagt varierande väder, från snöyra till sol. Doris haltar till och från. Hennes rygg är dålig vilket gör att hon har svårt med sina bakben. Hon närmar sig 13 års ålder och det jobbigaste beslutet man måste ta som hundägare närmar sig obönhörligen. Dagnys löp lyser fortfarande med sin frånvaro. Mycket frustrerande. Jag kommer att posta här direkt hon börjar löpa!


220403 - Helg med mycket träning

Den här helgen blev det mycket hundträning. I fredags kväll var vi på lydnadskurs.Vi jobbade bl a på högersvängarna i fria följet med Dagny. Det är så kul att jobba med henne! I går blev det patrullering med vind- och ljudmarkering i det fantastiska vårvädret och idag jobbade vi på påvisen av föremål i spåret. Fortfarande har Dagny inte börjat löpa... vi väntar och väntar!

 

220326 - Jag väntar och väntar

Idag blåser det storm ute och hundarna ligger vid mina fötter när jag svarar på mail från intresserade valpköpare och redigerar hemsidan. Dagny har fortfarande inte börjat löpa! Det är nu sex månader sedan sist, så hon borde börja snart... Jag längtar tills vi kan styra kosan mot Tyskland och träffa Ace!