B-kullen föddes 12:e januari 2024.

SE51460/2018

Korad TjHFM Matong Knock on Wood "Dagny"


Dagny:

HD A

ED 0

DISH fri (3 år) , efter DISH-och spondylos-fria föräldrar

DM N/N

PLL N/N

NCL N/N

NCL adult onset N/N

prcd-PRA N/N

rcd4 PRA N/N

Ögonlyst UA

Korad 401p

Tjänstehund försvarsmakten

Excellent på utställning


Caramel Candy RedBlue Star´s 

Caramel:

HD B

ED 0

Friröntgad rygg 2023

DM N/N

PLL N/N

NCL N/N

NCL adult onset N/N

prcd-PRA N/N

rcd4 PRA N/N

Cystinuria N/N

Ögonlyst UA

Utställningschampion
Många meriter i flera olika dicipliner, se bild nedan


Stamtavla Dagny                                                                    

Dagny är en mycket arbetsvillig individ med mycket "will to please". Hon fungerar bra som patrullhund i förbandet och klarade galant funktionskontrollen 2023, bara ett par dagar efter att vi bilat hem från Tjeckien. Funktionskontrollen innehåller spår, patrullering med spårupptag, lydnad, patrullering och fast bevakning.  Dagny är korad och godkänd tjänstehund, men ändå är hon en mjuk individ. Hon är en snäll hund som låter sig hanteras av främmande människor även om hon inte är överförtjust i det. Hon är väldigt rörlig, snabb och har fantastiska rörelser. Hon har visat fina egenskaper i vallningen också. Dagny är DISH-fri och hennes föräldrar är friröntgade för sponylos och DISH och hon har friröntgade kullsyskon. Trots det har hon en liten spondylosförändring i bröstryggen, röntgad 2023 med grad 1. Hennes alla övriga hälsodata är utmärkta! Sammantaget tycker jag att hennes positiva egenskaper överväger och därför valde jag att ta en kull efter henne. Alla valparna i A-kullen blev fantastiska individer och tre av dem har gjort MH. Jag är väldigt nöjd med deras MH-resultat och skulle gärna vilja ha en avelstik efter henne, så jag har valt att ta en till kull.

 Stamtavla Caramel


Far: Straight Arrows the One ca

Farfar: LIttleflock the Pacemaker

Farmor: Straight Arrows Shot of Tequila


Mor: Charra od Dorrinky

Morfar: Va Bene Neverland King

Mormor: Australia od Dorrinky

Caramel bor i Tjeckien och jag åkte dit för att para Dagny med honom. Han är en mycket självsäker hanne som är väldigt meriterad. Han har höga meriter i vallning, skydd, lydnad, spår, utställning mm. Han har mkt kamplust och föremålsintresse och arbetslust men har ändå en bra avknapp. Han tycker om folk, barn och är tolerant mot andra hundar. Jag hoppas på små arbetsmyror med lust till kamp och lek och med vallningsinstinkter efter den här kombinationen.


Valparna säljes endast till aktiva hem. Det här är hundar som behöver få jobba med huvudet för att må bra.

De krav jag har på valpköpare är också att de ska röntga sina hundar (HD, AD samt även rygg) och genomgå MH och helst också MT. Jag vill träffa eller prata med eventuella valpköpare på telefon. Då kan jag få en bättre bild av dig som valpköpare. Jag förbehåller mig rätten att sälja valparna till dom som jag bedömer att de passar bäst till.