Om Mig och Kennel Kadang 

Om mig


Jag heter Katarina Cvek och bor i en villa på landet tillsammans med min son och mina hundar. Jag jobbar på Sveriges Lantbruksuniversitet, men på fritiden är hundarna mitt största intresse. Jag skaffade min första hund, en border terrier, 1991 och sedan dess har hundarna intagit en stor del av mitt liv. Min första Australian Cattle Dog köpte jag 1995 och jag har varit rasen trogen sedan dess. Av alla hundaktiviteter jag har hållit på med, har jag främst fastnat för tjänstehundsverksamheten. Där fokuserar man på funktion mer än på detaljstyrning av t ex lydnadsmoment. Dessutom får man som hundförare i hemvärnet tillfällen att göra en samhällsinsats, t ex vid eftersök av personer som gått vilse.

Min första hund blev godkänd räddningshund och nu är jag inne på min andra cattle dog som är godkänd patrullhund. Jag är också patrullhundinstruktör vilket jag tycker är väldigt givande. Jag är engagerad i Svenska Australian Cattle Dog Klubben (SACK) och sitter som vice ordförande i styrelsen.

Jag tycker avelsarbete är spännande och har nu bestämt mig för att ge mig in på det här med avel och ta en kull på min tik Dagny, som jag importerade från Holland 2018. 

Eftersom jag är väldigt mån om att göra detta rätt, har jag ansökt om kennelnamn (Kadang, en blandning av Katarina och Dagny) och har läst SKK:s uppfödarutbildning. Mina framtidsplaner inkluderar att förhoppningsvis kunna behålla en dotter efter Dagny som framtida avelstik. 

Mina mål 


Målen med min uppfödning är att föda upp friska hundar med god mentalitet och funktionell exteriör.

Jag vill ha kontinuerlig kontakt med mina valpköpare och planerar att ordna valpträffar varje år framöver, förhoppningsvis i samarbete med andra uppfödare för att kunna samla fler cattle dogs till samma tillfälle. 

Jag tycker om att prata i telefon och svarar gärna på frågor!

Utbildning


Jag är husdjursagronom, disputerad i djurfysiologi, utbildad patrullhundinstruktör, hundförare i hemvärnet sedan 10 år och har gått SKK:s uppfödarutbildning. 

En Australian Cattle Dog är en fantastisk träningskamrat. En hund som är väldigt intelligent och lättlärd och som har en otrolig förmåga att "läsa" sin matte eller husse. Ibland funderar jag över vem som tränar vem...